Courtois: "tactisch overklast"

Thibaut Courtois was bijzonder scherp na de 0-2 nederlaag tegen Italië. “Ik denk dat Italië ons heeft overklast op organisatorisch en op tactisch vlak” zei de nationale doelman onmiddellijk na de wedstrijd. Verdediger Jan Vertonghen was dan weer milder. “We hebben laten zien dat we een goede ploeg hebben.”

Courtois moest zich twee keer omdraaien na doelpunten van Giaccherini in de eerste en van Pellè in de tweede helft. “Bij het eerste doelpunt maken we dezelfde fouten als bij de laatste oefenmatch” zei hij aan VRT. “De eerste match is altijd belangrijk, zeker als dat tegen Italië is. Gelukkig eindigde de andere match op 1-1. Nu moeten we onze volgende twee wedstrijden gewoon winnen.”

“Ik ben teleurgesteld in het resultaat, maar niet in het getoonde spel” zei Jan Vertonghen. “We hebben niet veel weggegeven en zeker in de tweede helft hebben we kansen gecreëerd. Er was vooral een gebrek aan scherpte.” Zaterdag spelen de Rode Duivels een cruciale wedstrijd tegen Ierland. Op woensdag 22 juni staat de wedstrijd tegen Zweden op het programma.