"Tevreden over Fellaini & Vermaelen"

Bondscoach Marc Wilmots was uiteraard ontgoocheld na de 0-2 nederlaag tegen Italië, maar hij vond niet alles slecht. Zo was Wilmots wel te spreken over de prestaties van Marouane Fellaini en Thomas Vermaelen. “Het duo speelde een uitstekende wedstrijd” aldus de bondscoach.

Op het uur voerde Wilmots z’n eerste wissel door. Dries Mertens kwam in de plaats van Radja Nainggolan. Maar dat was niet helemaal naar de zin van het Belgische publiek. “Ik wilde Fellaini absoluut laten staan, want hij was zowel offensief als defensief sterk bezig. Ik had hem nodig op het veld, zeker in de beide rechthoeken” zei Wilmots.

“Ook Thomas Vermaelen vond ik erg sterk spelen. Ik hou van zijn stijl. Hij verdedigt vooruit, is scherp én is uitstekend in de passing.” Ook bij de tweede wissel (Origi in de plaats van Lukaku) was er wat gemor uit het Belgische vak. “Romelu was wat ongelukkig vandaag” vond Wilmots. Lukaku kreeg na 50 minuten een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar hij zag z’n halve stiftbal nét naast gaan.

Wilmots had het ook over de mindere prestatie van Kevin De Bruyne. “Ik weet niet hoe het komt dat hij zo slecht speelde. Kevin kan veel beter, maar hij heeft de voorbije jaren al zoveel voor ons betekend, dus ik ga hem zeker niet afbreken.”

3 keer gelezen