Fans teleurgesteld: "Nog liever Leekens"

België-Italië is voor de Belgen niet de match geworden die ze ervan verwacht hadden. De Belgen lieten zich tweemaal in de luren leggen en konden zelf te weinig doelgevaar crëeren om de Italianen het vuur aan de schenen te leggen. Ook de 500 supporters die in het 'Belgian House' in Gent verzameld hadden om samen naar de wedstrijd te kijken, zagen het met lede ogen aan. De hoop op een goeie afloop ebde minuut na minuut weg, en bij de 0-2 in het slot van de wedstrijd was het uiteraard over en uit.

Achteraf waren de reacties dan ook niet mals. “Wilmots heeft geen tactisch inzicht. Ik ben echt ontgoocheld in Wilmots, en ik zou nog liever Georges Leekens terugwillen dan dat ik de volgende match met Wilmots speel,” klonk het bij een van de supporters. Ook de spelers moesten het ontgelden: “Ik ben heel erg ontgoocheld. De Bruyne liet het afweten, Lukaku was niet goed. Als je geen goeie kansen creëert, kan kan je niet winnen he.”

Sommige fans waren achteraf zelfs zo misnoegd, dat ze Marc Wilmots promt te koop aanboden op zoekertjeswebsites. Meer nog: de bondscoach is helemaal gratis af te halen.

Lees ook: "Te koop: bondscoach Wilmots"