Slappe Duivels nemen valse start op EK

Bekijk het matchverslag vanaf 2:25.

De Rode Duivels hebben een valse start genomen op het EK. De Belgen verloren hun openingswedstrijd met 0-2 van een uitgekookt Italië. Emanuele Giaccherini zorgde na een halfuur voor de 0-1. De Rode Duivels gingen wel op zoek naar de gelijkmaker, maar Lukaku miste de grootste kans voor de Belgen. In de absolute slotseconde counterde Italië en Pellè strooie nog wat extra zout in de wonde door de 0-2 te maken.

De Rode Duivels eisten van in het begin van de wedstrijd meteen het balbezit op en de eerste kans was ook voor de Belgen. Radja Nainggolan zag z’n schot in hoekschop geduwd door Buffon. De Duivels speelden de eerste twintig minuten quasi constant op de helft van de Italianen, maar echt doelgevaar kwam er niet. Op het halfuur staken de Italianen een eerste keer de neus aan het venster. Bonucci mocht ongehinderd een lange bal trappen, Alderweireld ging onder de bal door en Giaccherini mocht alleen voor Courtois de 0-1 simpel binnen trappen.

Door dat tegendoelpunt waren de Rode Duivels even van slag. Courtois moest meteen daarna een schot van Candreva over z’n doel tikken en luttele minuten later zag hij een kopbal van Pellè centimeters naast gaan. De Duivels probeerden te reageren, maar verder dan een schot van Witsel naast en een afgeblokt schot van De Bruyne kwamen ze niet.

In de tweede helft bleef het opletten voor de snedige infiltraties van de Italianen. Al was de eerste grote kans wel voor de Belgen. Na eindelijk een snelle tegenaanval stuurde De Bruyne Lukaku alleen op weg naar Buffon. Maar tot grote ontgoocheling van het Belgische publiek strandde z’n halve stiftbal net over het doel. Twee minuten later viel het doelpunt bijna aan de overkant. Courtois hield met een uitstekende reflex Pellè van de 0-2.

Wilmots besefte dat er iets moest gebeuren en bracht Mertens in de plaats van Nainggolan. De druk nam wel toe, maar het gevaarlijkste was een schot van Hazard in de handen van Buffon. Wilmots wisselde ook nog Lukaku en Ciman voor Origi en Carrasco. Die eerste kreeg tien minuten voor tijd nog een uitstekende kopkans. Maar de spits van Liverpool kopte van dichtbij over het doel van Buffon. Drie minuten voor tijd kwam er een zoveelste voorzet, de bal viel net niet goed voor de voeten van Marouane Fellaini. Buffon kon makkelijk oprapen. In de absolute slotseconde kon Italië nog eens counteren. Candreva zag een vrijstaande Pellè en die joeg de bal staalhard in het dak van het doel: 0-2.

Zaterdag spelen de Rode Duivels hun tweede groepswedstrijd op het EK. In Bordeaux kijken ze dan Ierland in de ogen.

5 keer bekeken