Zweden en Ierland scoren elk 1 keer

Bekijk de beelden vanaf 30:10.

In de groep van de Rode Duivels hebben Ierland en Zweden 1-1 gelijk gespeeld. Ierland kwam vlak na de pauze op voorsprong via Hoolahan, maar Zlatan Ibrahimovic dwong twintig minuten voor tijd een Ierse verdediger tot een owngoal. Met ook België en Italië in groep E is een punt voor beide landen toch een kleine ontgoocheling.

Het Stade de France in Parijs mocht zich aan een hevige avond verwachten want zowel de Ierse als de fans uit Zweden zorgden voor een uitstekende sfeer in het stadion. De Ieren gingen het best van start. Jeff Hendrick, een speler van tweedeklasser Derby County, zag z’n schot gepakt door Isaksson. Zweden kreeg niet veel klaar en superster Ibrahimovic speelde een bleke eerste helft. Zweden kwam nog twee keer goed weg toen O’Shea net niet bij een voorzet kon en toen opnieuw Hendrick z’n schot uiteen zag spatten op de lat.

In de tweede helft kreeg Ierland wel wat het verdiende. Coleman omspeelde een Zweedse verdediger en z’n voorzet werd door Wes Hoolahan zuiver in de verste hoek getrapt: 1-0. Na het doelpunt van de Ieren nam Zweden toch meer het heft in handen. Eerst trapte Forsberg naast en wat later mikte Zlatan Ibrahimovic maar net naast. Na 70 minuten kon Zlatan toch eens beslissend zijn. Hij zette zich goed door en z’n voorzet werd door Clark ongelukkig in eigen doel gekopt. Verder kwamen beide ploegen niet meer, het bleef bij 1-1.