Piqué sloopt Tsjechische muur

Bekijk de beelden vanaf 41:45.

La Roja heeft hun openingswedstrijd tegen Tsjechië met 1-0 gewonnen. Het was wachten tot in de laatste minuten vooraleer Gerard Piqué een voorzet van Iniesta voorbij Cech kopte. Ze komen samen met Kroatië aan de leiding in poule D.

De eerste helft was louter éénrichtingsverkeer van de Spanjaarden. Tsjechië liet hen het balbezit en metselden een muur voor de goal van Petr Cech. Toch kwam La Roja een paar keer dichtbij de openingstreffer. Alvaro Morata kwam na een voorzet van David Silva alleen voor Cech, maar die laatste had een goede reflex in huis. Kort nadien schoot diezelfde Morata voorlangs. David De Gea moest wachten tot minuut 44 vooraleer hij in actie mocht komen, maar had geen enkele moeite met het flauw schot van Tomas Necid.

De Spanjaarden kwamen scherp uit de kleedkamer. Bijna werd Cech geklopt door zijn eigen verdediging en op de corner die volgde kon Sergio Ramos van kortbij net niet binnentikken. Aan de overkant kon Tsjechië net voor het uur eindelijk voor gevaar zorgen. Hubnik kon een voorzet niet voorbij een goed keepende De Gea tikken. Tsjechië bleef op de loer en Fabregas kwam net na het uur redding brengen door een bal net voor de lijn weg te werken.

Toch was het Spanje dat opnieuw in de wedstrijd kwam. Jordi Alba werd mooi vrijgespeeld door Silva, maar miste zijn controle. Kort nadien krulde Silva de bal net naast. La Roja bleef maar doorduwen en in minuut 87 was het dan wel raak. Gerard Piqué kopte een voorzet van Iniesta voorbij Cech, 1-0. De Gea moest in de slotminuut wel nog één keer goed tussenkomen.

Op die manier komt Spanje naast Kroatië aan de leiding in poule D, Tsjechië en Turkije blijven puntenloos achter.