Minder grote schermen voor Rode Duivels

Bij een groot voetbaltoernooi horen traditiegetrouw ook grote schermen op stadspleinen. Maar dat zou vandaag wel eens anders kunnen uitdraaien. Niet alleen wordt er heel wat regen verwacht, maar door de terreurdreiging willen heel wat grote steden, zoals Leuven en Gent, geen groot scherm plaatsen. Elders neemt de politie extra veiligheidsmaatregelen.

Op de Oude Markt in Leuven mag er dan wel geen groot scherm te vinden zijn, in de cafés is er wel zo’n 72 vierkante meter aan kleine schermen om uit te kiezen. De café-uitbaters verwachten dan ook veel volk over de vloer te krijgen. De bierverkoop moet zelfs verdrievoudigen. 

Extra veiligheidsmaatregelen
Aangezien de terreurdreiging nog steeds op niveau 3 staat, worden in Leuven de nodige voorzorgen genomen. Alle verdachte handelingen worden doorgegeven aan de politie. Bij de politie van Hasselt staan bovendien een veertigtal agenten paraat. Er zullen ook patrouillehonden en explosievenhonden ingezet worden, en de politie kijkt of ze de nummerplaten in de omgeving kan scannen. Burgemeester Hilde Claes heeft ondertussen een duidelijke oproep: “Maak er een feest van. Voetbal is een feest.”

Regen verwacht
"Je kan zeker en vast buiten kijken, maar er kan wel een bui vallen. Vooral in het centrum en het oosten van het land, in het westen blijft het droger. De buien zijn gelukkig niet meer zo pittig, het onweerachtige gaat er wel uit”, aldus de weervrouw.