"Duivels zijn een van de favorieten"

Vanavond is het eindelijk zover:  om 21.00 uur spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op het EK. In het Parc Olympique van Lyon nemen ze het op tegen de Italianen. De coach van de Azurri sprak gisteren op een persconferentie nog vol lof over de talentvolle Duivels. "Ik beschouw België zeker als één van de favorieten voor de eindzege op dit toernooi".

De afscheidnemende bondscoach van de Italianen gooide veel bloemetjes naar de Belgen. "Het is een ploeg met weinig zwakke punten. Aanvallend hebben ze heel veel talent, op het middenveld spelers met grote kwaliteiten en veel ervaring in de verdediging. Dat hun defensie hun achilleshiel is? Daar hebben ze met Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen spelers van respectievelijk Chelsea, Tottenham en Barcelona. Dat zegt toch genoeg", aldus Conte.

Conte, die na het EK trainer wordt van Chelsea, zei ook klaar te zijn om met zijn ploeg te schitteren. "Beide ploegen willen het spel maken en voor spektakel zorgen. Onze laatste onderlinge confrontatie (de op 3-1 geëindigde oefeninterland in november 2015 in Brussel) heeft dat al bewezen. Het is aan ons om klaar te zijn op elk vlak, we hebben hard gewerkt en ik ben tevreden over mijn spelers. Mijn ploeg kan zich ook aanpassen tijdens de wedstrijd en we hebben meerdere systemen en speelstijlen."

2 keer gelezen