Dossier EK 2016

Duivels trainen laatste keer in Lyon

De Rode Duivels hebben zondagavond hun laatste training voor de wedstrijd tegen Italië afgewerkt. Ze deden dat in het Stade de Lumière van Lyon, waar ook de match tegen Italië zal gespeeld worden. 58 000 supporters zullen er maandag bij zijn. Bondscoach Marc Wilmots zei op de laatste persconferentie dat z’n opstelling en z’n tactiek ook vastligt. “We moeten er meteen staan voor de eerste wedstrijd” zei Wilmots zelfzeker.

Verwacht wordt dat Wilmots zal spelen met Wistel, Nainggolan & Fellaini op het middenveld en dat Kevin De Bruyne en Eden Hazard respectievelijk op rechts en links zullen staan. Voor Eden Hazard, kapitein van de Duivels, is het een speciale wedstrijd. “Ik kan niet wachten om aan het tornooi in mijn tweede thuisland te beginnen” zei hij. “Kevin en ik kunnen heel goed samenspelen. We zijn beide spelers die het verschil kunnen maken, soms doet hij het, andere keren doe ik het.”

Marc Wilmots liet ook nog weten dat er niet moet getwijfeld worden aan de fitheid van Thomas Vermaelen. “Thomas is 100% voor om morgen 90 minuten te spelen.” Morgen zullen meer dan 12 500 Belgische supporters aanwezig zijn in het stadion en Wilmots wil hen niet teleurstellen. “Het is een eer om voor zoveel supporters te spelen. We willen hen niet teleurstellen” aldus de bondscoach.