Polen wint met 1-0 van Noord-Ierland

Bekijk de beelden vanaf 35:20.

Polen heeft voor het eerst een wedstrijd op een EK-eindronde gewonnen. Lewandowski en co wonnen met 1-0 van Noord-Ierland. Ajax-spits Arkadiusz Milik tekende na 50 minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Polen speelde al twee keer eerder op een EK, maar het kon nog nooit een wedstrijd op een EK-eindronde winnen. Tegen debutant Noord-Ierland kreeg het nu een uitstekende mogelijkheid. Polen trok meteen naar voor en Ajax-spits Arkadiusz Milik kreeg meteen enkele kansen. Bij de grootste mogelijkheid kapte hij twee Noord-Ieren uit, maar besloot dan wild over. Veel ogen waren natuurlijk gericht op Robert Lewandowski, de Poolse spits van Bayern München, was topschutter in de voorrondes voor het EK, maar in de eerste helft was hij niet echt gevaarlijk: 0-0 bij de rust.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Polen ging nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt terwijl Noord-Ierland een defensieve muur opzette. Na 51 minuten vond Polen toch een gaatje in de Noord-Ierse verdediging. Een voorzet van Blaszcykowski kwam bij Milik en die trapte de 1-0 laag binnen. Polen domineerde de wedstrijd en toch kon Noord-Ierland één keer gevaarlijk zijn. Invaller Washington raasde voorbij een Poolse verdediger, maar tikte de bal te ver van de voet en kon niet meer afwerken. Daarna kwam Polen niet meer in de problemen en speelde het de wedstrijd rustig uit. Polen pakt zo na drie gelijke spelen en drie nederlagen eindelijk een eerste overwinning op een EK-eindronde.