Modric bezorgt Kroatië de zege

Bekijk de beelden vanaf 36:00.

Kroatië heeft z’n eerste wedstrijd in groep D met 1-0 gewonnen van Turkije. De sterspeler bij de Kroaten, Luka Modric, zorgde vlak voor rust voor het enige doelpunt uit de partij.

De wedstrijd was nog maar pas op gang getrapt of Kroatië was al gevaarlijk. Barcelona-middenvelder Ivan Rakitic kwam slechts enkele centimeters tekort om de bal voorbij de Turkse doelman te werken. Nadien werden de duels en de wedstrijd zelf wat steviger. De Kroaat Vedran Corluka mocht het aan den lijve ondervinden en moest met een bebloed hoofd even naar de kant.

Op het halfuur kregen de Turken een eerste grote kans, maar Gökhan Gönül kopte van dichtbij in de handen van de Kroatische doelman Subasic. Vlak voor de rust kwam Kroatië op voorsprong via sterspeler Luka Modric. De middenvelder van Real Madrid nam een afvallende bal ineens de slof en zag z’n schot vanop 25 meter binnen gaan. De Turkse doelman ging wel niet helemaal vrijuit. Veel kon het de Kroaten niet schelen, een supporter kwam zelf meevieren op het veld.

In de tweede helft gingen de Turken op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een afgeblokt schot van Volkan Cen kwamen ze niet. Kroatië nam daarna de controle over en had twee goede kansen via aanvoerder Darijo Srna. Die zag eerst z’n vrije trap op de lat belanden en nadien trapte hij van dichtbij naast. De kansen bleven komen voor Kroatië. Brozovic trapte net over en ex-Club Brugge-speler Perisic kopte van dichtbij op de lat. Kroatië speelde daarna de wedstrijd simpel uit, maar het kwam in de slotminuut nog goed weg toen Corluka een Turks schot in extremis nog afblokte.  

Kroatië pakt zo de eerste drie punten in groep D, waar morgen Spanje en Tsjechië tegen elkaar spelen.