Onrustige nacht in Marseille na rellen

Bij de rellen aan de oude haven van Marseille in de aanloop naar de match tussen Engeland en Rusland zijn gisteren volgens een laatste balans 35 mensen gewond geraakt, zo heeft de plaatselijke krant La Provence gemeld. Bij geweld in Nice waren er zeven gewonden, berichtte de krant Nice-Matin.

Van de gewonden zijn vier er erg aan toe en vecht er één voor zijn leven. Het merendeel van de gewonden heeft evenwel reeds het ziekenhuis kunnen verlaten. Ook na de wedstrijd, die op een gelijkspel eindigde, waren er in het Vélodrome-stadion zelf gewelddadige incidenten.

Onderzoek UEFA
Een "aantal" Britten werd gewond afgevoerd, meldde de Britse zender ITV. Concurrent Sky wist dat de Europese voetbalbond UEFA een onderzoek heeft geopend naar het geweld in het stadion, met mogelijke gevolgen voor zowel beide landen als het toernooi. Ook aan de oude haven waren er na de match opnieuw relletjes, aldus La Provence. De politie trad met de wapenstok op om de orde te herstellen. Op gezag van de prefectuur meldde La Provence dat er gisteren acht mensen zijn opgepakt. Eerder was sprake van zes.

Russen vs Britten
Bij de rellen van gisterenmiddag kregen Russen, Fransen en Britten het met elkaar aan de stok. Volgens de Britse zender Sky heeft de Engelse voetbalbond de supporters het "vreselijke" gedrag van dronken Engelse fans veroordeeld en de supporters opgeroepen zich respectvol te gedragen.

Nice
Na de wedstrijd braken er ook rellen uit in Nice, dit keer tussen inwoners van de zuidelijke stad en Noord-Ierse "supporters". Meerdere getuigen vertelden aan de krant Nice-Matin dat een bende van zowat twintig "locals" in een straat die in een openluchtbar was herschapen, Noord-Ieren hadden geprovoceerd. De politie trad snel op om de rust te herstellen. In Nice raakten zeven mensen gewond. Noord-Ierland speelt er vandaag/zondag tegen Polen