Laatste fluitsignaal en opnieuw rellen

Na afloop van de EK-match tussen Engeland en Rusland in Marseille gisteren zijn supporters van beide landen opnieuw met elkaar op de vuist gegaan in het Stade Vélodrome. Er werden ook projectielen over en weer gegooid tussen beide kampen. Eerder op de dag waren er in Marseille al talrijke vechtpartijen tussen aanhangers van de Engelse en Russische ploeg. Daarbij vielen verschillende gewonden.

Bij de 31 mensen die naar het ziekenhuis werden afgevoerd, was een heel erg zwaargewonde. De Engelsman vecht naar verluidt voor zijn leven.

Volgens de Franse autoriteiten kwam de politie in de namiddag al tussen bij een rel tussen Engelse, Russische en Franse "supporters" aan de oude haven van de zuidelijke Franse stad. Talrijke flessen en stoelen vlogen in het rond vlogen, meldde de plaatselijke krant La Provence. De politie zette traangas in en de "supporters" liepen naar de belendende straten.

"Onaanvaardbaar"
De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve heeft de "onaanvaardbare" incidenten in Marseille veroordeeld, zo meldde BFMTV. Hij had het over "onverantwoord en gepland gedrag van pseudo-supporters wiens motief er enkel in bestaat de openbare orde te verstoren". Ook de Europese voetbalbond UEFA heeft "krachtig" het geweld "veroordeeld" van "mensen die niets met voetbal te maken hebben".

Twee Britten in cel
Vrijdagavond werden al zeven mensen opgepakt, nadat het tot opstootjes was gekomen tussen enkele van de honderden, vooral Britse voetbalsupporters, die zich in de buurt van Vieux-Port hadden verzameld.

Twee Britten zijn na voorleiding voor een rechter gevangen gezet, zo heeft het Franse persbureau AFP bij het parket vernomen.

34 keer gelezen