Berezutski redt punt voor Rusland

Bekijk het matchverslag vanaf 27:20.

Engeland is er opnieuw niet in geslaagd om hun openingsmatch te winnen op een EK. Het was Eric Dier die met een mooie vrije trap Engeland op rozen zette, maar Vasili Berezutski maakte in de allerlaatste minuten gelijk. Op die manier staat Wales alleen aan de leiding in poule B.

Een stomend Engeland had tijdens de eerste helft het overwicht, maar het was altijd net niet voor Rooney en co. Na amper zes minuten kreeg Lallana een mooie kans, maar zijn schot draaide op niets uit. Aan de overkant kwam het enige gevaar van de Russen op een kopbal van Ignashevich, maar doelman Joe Hart had er geen moeite mee. Nadien was het één en al Engeland. Lallana kreeg een mooie kans op de openingstreffer, maar hij besloot naast. De Engelsen bleven druk zetten en speelden met momenten mooi voetbal alleen was de laatste bal net niet goed genoeg.

In het begin van de tweede helft zette Rusland druk en kwamen ze af en toe piepen aan de zestien van de Three Lions zonder echt gevaarlijk te zijn. Het was wachten tot iets na het uur voor een kansje. Fedor Smolov krulde de bal naast. Tien minuten nadien pakte Akinfeev uit met een knappe redding op een schot van Rooney. In de rebound trapte Lallana tegen de paal, maar hij stond buitenspel. Kort nadien was het wel raak. Middenvelder Eric Dier trapte een vrije trap onhoudbaar binnen, 1-0. De Russen vonden geen antwoord meer en het leek uit te draaien op een Engelse overwinning, maar aanvoerder Berezutski maakte in de absolute slotminuten gelijk, 1-1.