Eerste driepunter voor Wales op EK

Bekijk de beelden vanaf 28:45.

In groep B heeft Wales de allereerste EK-wedstrijd met 2-1 gewonnen van Slovakije 1-1. Uitgerekend Gareth Bale scoorde het allereerste doelpunt ooit voor de Welshmen, maar aan de overkant deed Ondrej Duda net hetzelfde voor Slowakije. De ingevallen Robson-Kanu zorgde voor de eerste Welshe driepunter.

Na amper 3 minuten kwam er al het eerste gevaar voor Slowakije. Na balverlies van Bale ging Marek Hamsik alleen op wandel, maar zijn schot werd in extremis van de lijn geweerd door Davies. Toch is het Bale die na tien minuten voor het openingsdoelpunt zorgde op vrije trap. Doelman Kozacik liet zich verrassen door de rare curve, 1-0. Na een spetterend begin beten de Slowaken hun tanden stuk op de Welshmen.

De tweede helft startte zoals de eerste eindigde: potig. Het was opnieuw Bale die voor het eerste gevaar zorgde, maar zijn kopbal werd goed gepakt door Kozacik. Toch valt de goal aan de overkant. De net ingevallen Ondrej Duda schoot de bal links voorbij Ward, 1-1 na 60 minuten. De Slowaken roken hun kans en bleven doorduwen, maar doelman Ward bleef attent keepen. Aan de overkant kreeg Ramsey nog een goede kopkans, maar de bal ging over. Tien minuten voor tijd was het dan wel raak met opnieuw een invaller in de hoofdrol. Robson-Kanu bracht Wales op 2-1. De Slowaak Nemec kopte nog op de paal, maar tevergeefs.