Clash tussen hooligans: tientallen gewonden

Na de EK-match tussen Engeland en Rusland (1-1) zijn er opnieuw rellen uitgebroken in Marseille. Voorafgaand aan het duel kwam het al tot zware rellen tussen honderden voetbalsupporters. Tientallen mensen raakten daarbij gewond.

Volgens de Franse autoriteiten kwam de politie in de namiddag al tussen bij een rel tussen Engelse, Russische en Franse "supporters" aan de oude haven van de zuidelijke Franse stad. Talrijke flessen en stoelen vlogen in het rond vlogen, meldde de plaatselijke krant La Provence. De politie zette traangas in en de "supporters" liepen naar de belendende straten. Er zouden zeker zestien mensen gewond geraakt zijn, waarvan een Brit die nog voor zijn leven zou vechten.

"Onaanvaardbaar"
De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve heeft de "onaanvaardbare" incidenten in Marseille veroordeeld, zo meldde BFMTV. Hij had het over "onverantwoord en gepland gedrag van pseudo-supporters wiens motief er enkel in bestaat de openbare orde te verstoren". Ook de Europese voetbalbond UEFA heeft "krachtig" het geweld "veroordeeld" van "mensen die niets met voetbal te maken hebben".

Twee Britten in cel
Gisterenavond werden al zeven mensen opgepakt, nadat het tot opstootjes was gekomen tussen enkele van de honderden, vooral Britse voetbalsupporters, die zich in de buurt van Vieux-Port hadden verzameld.

Twee Britten zijn na voorleiding voor een rechter gevangen gezet, zo heeft het Franse persbureau AFP bij het parket vernomen.

5 keer bekeken