Payet zorgt voor Franse overwinning

Bekijk het matchverslag vanaf 2:00.

Gastland Frankrijk heeft in de openingswedstrijd 2-1 gewonnen tegen een goed georganiseerd Roemenië. Olivier Giroud kopte Frankrijk op voorsprong, maar Bogdan Stancu maakte net na het uur gelijk op strafschop. Het was Dimitri Payet die met een mooi doelpunt voor de verlossing zorgde.

Een goed georganiseerd Roemenië begon sterk aan de wedstrijd en ze kregen meteen ook een uitstekende kans op de 0-1. Stancu kon van dichtbij koppen, maar Hugo Lloris had een uitstekende reflex in huis. De Fransen herstelden het evenwicht en kregen op  hun beurt een enorme kans, maar Antoine Griezmann kopte tegen de paal. Het is diezelfde Griezmann die tien minuten voor het einde van de eerste helft een voorzet van Dimitri Payet net niet kon binnentikken. Net voor affluiten van de eerste 45 minuten kopte Giroud een corner net over.

De Roemenen kwamen het scherpst uit de kleedkamer en een vrijgelaten Stancu kraakte zijn volley. Nadien pakte Frankrijk opnieuw over. Giroud kon van dichtbij niet binnentrappen en de Roemeense doelman Tatarusanu pakte uit met een mooie redding op een volley van Pogba. Het was echter uitstel van executie, want enkele minuten nadien kopte Giroud een voorzet van Payet binnen: 1-0. Net na het uur krijgen de Roemenen een strafschop na een fout van Patrice Evra. Stancu trapte koelbloedig binnen, 1-1. Het leek ook uit te draaien op een gelijkspel, tot Payet alweer zijn duivels ontbond. Met een knap schot in de winkelhaak schonk hij zijn land de overwinning.

Voor het eerst sinds 2000 kan het gastland de openingswedstrijd winnen. Morgen om 15u wordt de andere wedstrijd in poule A gespeeld tussen Albanië en Zwitserland.