Lombaerts: "Ik zou zeker fit geraken"

Nicolas Lombaerts is geland op Zaventem. De verdediger van de Rode Duivels werd door bondscoach Marc Wilmots definitief uit de EK-selectie gezet. Lombaerts zelf begrijpt het allemaal niet zo goed. “Ik deed zelfs meer dan er van mij verwacht werd”, zei hij. “Ik had er een goed gevoel bij.”

De 23 namen die voor België zullen deelnemen aan het EK zijn sinds het afvallen van Lombaerts een feit. De medische staf van de Rode Duivels twijfelde of de verdediger topfit zou zijn tegen de eerste wedstrijd van maandag tegen Italië. "Ik had het gevoel dat alles goed ging en dat ik fit zou geraken" ging Lombaerts verder." Ik heb er alles aan gedaan in de hoop dat alles goed zou komen, maar dat is nu eenmaal het leven."

We zagen dan ook een zeer actieve Lombaerts het trainingsveld om bondscoach Marc Wilmots op andere gedachten te brengen. "Op training ging alles goed. Ik moest gewoon het balgevoel nog wat terugvinden, maar in mijn achterhoofd wist ik dat het heel moeilijk ging zijn voor mij om er nog bij te geraken."

Ondanks alles hield Lombaerts een glimlach op zijn gezicht en maakte hij wat tijd voor Belgische fans. (video hieronder)

Bekijk meer video's van Stadion op nieuws.vtm.be