Dossier EK 2016

Carrasco: "Ben 100 procent fit"

Vorige maand was hij de uitblinker in de finale van de Champions League, maar op het EK tegen Italië start Yannick Carrasco wellicht op de bank. “Elke speler wil spelen, maar het is de trainer die kiest”, zegt de aanvaller van Atlético Madrid.

Na de verloren Champions Leaguefinale met Atlético werd Yannick Carrasco uit voorzorg aan de kant gehouden. “Ik was wat vermoeid aan de kuit en we hebben daarom geen risico’s genomen met oog op het EK. Nu voel ik mij fit. Ik heb goed kunnen trainen en ben 100 procent klaar. De trainer kan op mij rekenen.”

Maar of die trainer Carrasco ook in de basis laat starten tegen Italië is hoogst onzeker. De concurrentie in de aanval van de Duivels is moordend, dat beseft Carrasco ook zelf. “Iedereen weet dat we veel kwaliteit hebben voorin. De trainer heeft dus veel keuzemogelijkheden. Iedereen hoopt natuurlijk om basisspeler te zijn, maar invallen is voor mij ook goed. Het belangrijkste is dat we speelminuten krijgen.”

"Denk eerst aan de ploeg"
Yannick Carrasco scoorde eind mei als eerste Belg ooit in de finale van de Champions League. Een opmerkelijke prestatie, maar onze landgenoot zou zijn doelpunt meteen inruilen voor de eindwinst van het Kampioenenbal. “Het was goed voor mijn individuele prestaties, maar uiteindelijk heeft het niets opgeleverd.”

Op het EK wil de 22-jarige Carrasco nu zo ver mogelijk geraken. “Dat is mijn volgende doel. Ik denk altijd eerst aan de ploeg en dan pas aan mezelf. Ik wil zo ver mogelijk geraken, alle matchen winnen en het zou ook leuk zijn voor mezelf als ik kon scoren.”