Meunier: "Wil bij Club Brugge blijven"

Thomas Meunier wil bij Club Brugge blijven. Dat vertelt hij voor onze camera in Bordeaux, waar de verdediger zich met de Rode Duivels voorbereidt op het EK. “We spelen Champions League, dus ik wil blijven.”

Meunier kon het afgelopen seizoen rekenen op heel wat interesse uit het buitenland, maar nu Club Brugge kampioen is en zo zeker is van de groepsfase in de Champions League, wil de rechtsachter blijven.

De 24-jarige Meunier is ondertussen weer helemaal hersteld van een dijblessure. Daardoor moest hij het de voorbije weken rustig aan doen, ook bij de nationale ploeg, maar de verdediger van Club Brugge is naar eigen zeggen helemaal klaar voor het EK. “Ik ben honderd procent fit. Ik mis misschien wat matchritme, maar als ik een volledige week goed kan trainen, komt dat in orde.”

Blijft Lombaerts?
Bij de Rode Duivels loopt ook Nicolas Lombaerts nog altijd rond. De centrale verdediger blijft tot de start van het EK bij de groep als eerste reserve. Als er iemand geblesseerd uitvalt, komt hij in de plaats. “Hij kan morgen naar huis, maar kan ook blijven”, zegt Meunier. De coach heeft tot de twaalf juni om te beslissen. Ik voel me goed, Thomas (Vermaelen) en Yannick (Carrasco) ook. Het is misschien een risico, maar dat geldt niet alleen voor ons. Ook voor andere spelers. Ik zal in ieder geval klaar zijn.”

Hoop op speelkansen
Meunier hoopt stiekem ook op speelkansen op het EK. “Ik denk wel dat ik een kans heb. Als je ziet hoe het gaat met Laurent Ciman. Die was zelfs niet geselecteerd en nu kan hij misschien titularis worden. Het gaat snel. Ik heb een kans, maar moet mezelf tonen en professioneel zijn op training.”