Club Brugge en AA Gent leggen het bij

Landskampioen Club Brugge en AA Gent hebben de plooien glad gestreken. De voorbije week gingen beide clubs in de clinch over de Ghelamco Arena. In een mededeling willen Club en Gent de “goede verstandhouding tussen beide clubs benadrukken. Zij zullen in het belang van de supporters en in het belang van het Belgische voetbal de enige echte sportieve strijd blijven voeren: die op de grasmat.”

De voorbije weken was er een hevige discussie ontstaan over de bouw van de Gentse Ghelamco Arena. Een fanclub van Club Brugge had via advocaat Walter Van Steenbrugge een klacht ingediend bij de Europese Commissie. Zij beweerde dat AA Gent voordelen heeft gehaald uit de subsidies voor de bouw van het stadion. AA Gent pikte dat niet en besliste op haar beurt om Van Steenbrugge te dagvaarden na zijn uitlatingen over financiële doping.

In een gezamenlijk persbericht herstellen beide clubs de onderlinge relaties:

"Op initiatief van Pro League-voorzitter Roger Vanden Stock en in het belang van het Belgische voetbal zijn Bart Verhaeghe en Ivan De Witte, voorzitters van Club Brugge en AA Gent, samengekomen om de polemiek rond de klacht van de Club Brugge-supporters bij de Europese Commissie te bespreken."

"Beide clubs laten er geen twijfel over bestaan dat ze voorstanders zijn van een faire en eerlijke voetbalcompetitie. Dat betekent, onder meer, dat de stadions van alle professionele voetbalclubs op transparante en marktconforme wijze tot stand moeten komen met respect voor alle regels en procedures. Club Brugge en AA Gent zullen gezamenlijk aan de Pro League vragen om een stadionwerkgroep op te richten die concrete invulling geeft aan dit principe van marktconformiteit op het vlak van de sportinfrastructuur."

"Club Brugge benadrukt nogmaals dat zij niet bij de klacht van haar supporters is betrokken en er evenmin het initiatief toe heeft genomen. Club Brugge heeft er alle vertrouwen in dat AA Gent het stadiondossier professioneel en deskundig heeft aangepakt. AA Gent heeft Club Brugge op het hart gedrukt dat zij inderdaad correct heeft gehandeld. Voortgaand op dit engagement van AA Gent distantieert Club Brugge zich van de rechtsgang die over de rol van AA Gent in dat stadiondossier op gang is getrokken. Club Brugge en AA Gent benadrukken de goede verstandhouding tussen beide clubs en zullen, in het belang van hun supporters en in het belang van het Belgische voetbal, de enige echte sportieve strijd blijven voeren: die op de grasmat."

 

 

2 keer gelezen