Benteke: "Ik ben geen eerste keuze"

Christian Benteke sprak na de training achter gesloten openhartig met de pers. Bondscoach Marc Wilmots kiest waarschijnlijk voor Romelu Lukaku in de punt, maar hij is realistisch. “Ik ben geen kind meer”, zei de aanvaller van Liverpool. “Ik weet dat ik tweede keuze ben.”

Velen twijfelden aan de selectiekansen van Benteke, maar hij is er alleszins klaar voor. “Een EK win je niet individueel, maar met meer dan elf man.”

Het laatste doelpunt van Benteke voor de Rode Duivels dateert van maart 2015 in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Cyprus (5-0). Dit seizoen is Benteke wat naar de achtergrond verdwenen en is Lukaku in de rangorde over hem gesprongen. “Romelu heeft een enorme progressie gemaakt. Zijn kaatsspel is enorm verbeterd maar als de coach me nodig heeft, zal ik klaar staan.”

Maandag spelen de Belgen hun eerste wedstrijd tegen Italië. Een goed blok vormen en de bal snel laten rondgaan is volgens hem de sleutel van de wedstrijd. “We moeten vooral samenwerken en de linies kort houden. De bal snel van voet tot voet laten gaan. Op die manier staan we het sterkst.”

2 keer gelezen