Radja: "Blij dat ik het op tijd heb gehaald"

Radja Nainggolan is weer helemaal fit en klaar om te schitteren op het EK met de Rode Duivels. Het was even bang afwachten of de middenvelder van AS Roma wel op tijd hersteld zou zijn van een kuitblessure, maar dat is uiteindelijk allemaal goed gekomen. “Ik mag blij zijn dat ik het op tijd heb gehaald.”

Nainggolan weet zelf dat hij geen ideale voorbereiding kende op het EK. In de oefeninterlands tegen Zwitserland en Finland werd hij uit voorzorg ook aan de kant gehouden. Tegen Noorwegen speelde hij wel 90 minuten. “Ik was hiervoor nog nooit gekwetst geweest. Gelukkig ben ik vrij snel gerecupereerd. Ik heb ernaar gestreefd om die laatste vriendschappelijke wedstrijd te spelen. Zo kwam ik terug wat beter in het team, want het was toch weer even geleden dat we nog eens samen speelden.”

Il Ninja viel twee jaar geleden nog naast de selectie voor het WK in Brazilië. Vandaag wordt hij door velen als onmisbaar beschouwd voor de nationale ploeg. “Ik probeer gewoon mijn steentje bij te dragen aan de ploeg. Dat is wat ik hier doe en wat ik in Rome doe. Dat is voor mij het belangrijkste. Als het resultaat van de ploeg dan positief is, dan is dat voor mij in orde.”

"Italië vooral tactisch sterk"

Maandag staat de eerste EK-wedstrijd op het programma voor onze Duivels tegen Italië. Nainggolan is alvast niet onder de indruk. "Italië speelt ook geen denderend voetbal. Ze zullen de wedstrijd waarschijnlijk aan ons laten om dan tegen te prikken, maar we hebben kwaliteiten genoeg om ze te verslaan."