Jetair schrapt VDB voor drie maanden

Anthony Vanden Borre heeft opnieuw van zich laten horen. De verdediger van RSC Anderlecht kwam te laat voor zijn vlucht op Zaventem en dreigde met fysiek geweld tegen het personeel. "Hij mag de komende drie maanden niet met Jetairfly vliegen", bevestigt Hans Vanhaelemeesch, woordvoerder van Jetair, aan VTM NIEUWS.

De 28-jarige Vanden Borre had begin vorige week een vlucht geboekt richting Kreta. Alleen kwam hij te laat op de luchthaven en kreeg hij te horen dat hij zijn vlucht niet meer zou halen. VdB kon dat niet aanvaarden en ging helemaal over de schreef en de politie moest de voetballer komen bedaren. Dat lukte en Vanden Borre mocht zonder proces-verbaal naar huis.

“Ik kan het verhaal alleen maar bevestigen”, gaat Vanhaelemeesch verder. “We hebben de procedure toegepast zoals we dat altijd doen.”

De voorbije maanden kwam VdB al meerdere keren in opspraak. Na zijn ‘janetteninterview’ van vorige zomer werd hij verbannen naar de B-kern. Langzaam maar zeker stond de deur opnieuw op een kiertje voor het Brusselse woelwater, maar het is nog niet duidelijk of er na dit incident sportieve sancties zullen volgen.