Hazard: "Wil in Chelsea blijven"

Eden Hazard wil ondanks een moeilijk seizoen toch in Chelsea blijven. Dat verklaarde hij aan het Frans programma Téléfoot op TF1 zondagmorgen. “Ik wil er eindigen als een baas, zoals ik bij Lille gedaan heb”, zei de kersverse kapitein van de Rode Duivels. “Bovendien zit PSG niet in mijn planning.”

Met vier doelpunten en evenveel assists in de Premier League heeft Hazard er een zeer matig seizoen opzitten bij The Blues. De geruchtenmolen kwam al zeer snel op gang, maar daar maakt hij nu komaf mee. “Ik heb een contract tot 2020 en ik wil er niet eindigen met een dergelijk seizoen”, ging Hazard verder. “Na vijf of zes topjaren, heb ik nu een jaar met hoogtes en laagtes meegemaakt. Ik hoop dat het zich volgend seizoen niet meer zal herhalen.”

Hij liet ook zijn licht schijnen over het aankomende EK in Frankrijk. Voor het eerst zal 25-jarige aanvaller de aanvoerdersband dragen op een groot tornooi voor de Rode Duivels. “Ik ben kapitein en nummer 10, dus ik zal het voorbeeld moeten geven”, weet Hazard. “Ik begin heel wat ervaring op te bouwen bij de nationale ploeg. Met een goede Hazard zal het gemakkelijker zijn om te winnen dan met een slechte. Ik droom van een halve finale tegen Frankrijk winnend af te sluiten. Of waarom ook niet de finale?”

5 keer gelezen