KAA Gent dagvaardt Van Steenbrugge

KAA Gent-voorzitter Ivan De Witte gaat advocaat Walter Van Steenbrugge dagvaarden. Die heeft in naam van enkele supporters van Club Brugge een klacht ingediend bij de Europese Commissie wegens oneerlijke concurrentie door de overheidssteun bij de bouw van de Ghelamco Arena. “Wij gaan hem dagvaarden voor het verspreiden van foutieve informatie”, klonk het bij De Witte.

Financiële doping. Zo noemen de Clubsupporters het feit dat de Buffalo’s overheidssteun gekregen hebben bij de bouw van hun nieuwe voetbaltempel. De Witte legde zaterdagochtend op de persconferentie bewijzen op tafel die aangeven dat het niet gaat om een subsidie, maar om een financiering. “De stad wordt na 50 jaar opnieuw eigenaar van het stadion en zal bovendien een bonus van tien miljoen verdiend hebben”, zei De Witte.

De Gent-voorzitter nodigt Van Steenbrugge uit om alle relevante documenten te bekijken, maar de advocaat bevestigde aan onze redactie dat hij die al allemaal heeft. Hij zal dan ook niet ingaan op de uitnodiging.

5 keer gelezen