"Geen match tegen Frankrijk geweigerd"

Bondscoach Marc Wilmots nam na de persconferentie aan de vooravond van de wedstrijd tegen Noorwegen even het woord om een paar dingen recht te zetten. Er gaan geruchten de ronde dat de voetbalbond een miljoen euro zou misgelopen zijn doordat Wilmots een oefeninterland tegen Frankrijk zou geweigerd hebben. “Dat is onjuist”, reageerde Wilmots.

“Het ging over een match in Bordeaux voor de opening van het stadion, dus niet over een thuiswedstrijd. Sinds mijn aantreden hebben we twintig oefenwedstrijden gespeeld, waarvan dertien thuis”, ging Wilmots verder. De bondscoach vertelde dat hij zelf ervoor gezorgd had om de voorbije stages te financieren. “De stage in de Verenigde Staten heb ik betaald met een match. De stage in Lausanne ook. Bovendien hebben we een akkoord met Portugal en Frankrijk voor twee thuiswedstrijden in 2018.”

Het is niet de eerste keer dat Wilmots uithaalt naar de Belgische voetbalbond. Vorige week nog liet de bondscoach zijn ongenoegen blijken door de te hoge ticketprijzen voor de wedstrijden tegen Finland en Noorwegen. Hierdoor geraakten beide wedstrijden niet uitverkocht. “De bond denkt alleen maar aan het geld”, reageerde Wilmots toen.