Deze defensie start tegen Noorwegen

Bondscoach Marc Wilmots probeert in de laatste test voor het vertrek naar het EK nog maar eens een andere verdediging uit. Tegen Noorwegen kiest hij voor Jan Vertonghen en Toby Alderweireld in het centrum, terwijl Jordan Lukaku en Jason Denayer de flanken bevolken.

Voor het eerst zullen Vertonghen en Alderweireld - oftewel het centrale defensieduo van Tottenham - samen centraal achterin postvatten. Door de blessure van Thomas Vermaelen, wil Wilmots een nieuwe leider in de defensie. "Ik denk dat Toby iemand is die volwassener is geworden. Hij leidt graag een verdediging, dat doet hij ook bij Tottenham. Ik heb het daar met hem over gehad. Ik denk dat het de beste oplossing is voor België om Toby weer centraal te zetten."

Die positionele wijziging komt er nadat de defensie organisatie tegen Finland niet bepaald op punt leek te staan. Al voelt Wilmots zich daarover niet aangesproken. "Dat mag niet gebeuren. Maar dat gebeurt altijd. Ook bij grote trainers. Daarom zitten we ook in een voorbereiding. Al enkele keren met een nieuwe verdediging. Maar wij doen ons best om weinig kansen weg te geven en vertrouwen te geven aan de spelers." 

Thomas Meunier, Yannick Carrasco en Thomas Vermaelen trainden zaterdagmiddag niet. Zij zouden pas op 8 juni fit zijn.