Carrasco onzeker voor Noorwegen

De blessurezorgen van bondscoach Marc Wilmots zijn nog niet helemaal van de baan. Op training bij de Rode Duivels liep Yannick Carrasco een contractuur op in de kuit - het gevolg van een overcompensatie van zijn andere been door een eerder opgelopen enkelblessure. Hij moet hierdoor zo goed als zeker verstek geven voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Noorwegen, nu zondag. Normaal gezien raakt hij wel fit voor de start van het EK.

In de Champions League-finale blonk onze landgenoot nog uit en slaagde hij er als eerste Belg ooit in een doelpunt te scoren in een finale van het Kampioenenbal. Atlético trok na 120 minuten en strafschoppen uiteindelijk aan het kortste eind tegen stadsrivaal Real en Carrasco kreeg laat in de wedstrijd nog een stevige trap op zijn enkel te verwerken van Pepe. Onder meer daardoor, en door het feit dat hij al last had aan zijn enkel, moest hij forfait geven voor de wedstrijd tegen Finland.

De bondscoach hoopte hem te recupereren voor de uitzwaaimatch tegen Noorwegen, maar zoals het er nu naar uitziet, zal de vinnige flankspeler niet meer in actie komen voor het EK. Dries Mertens start door het uitvallen van Carrasco wellicht in de basis. Tegen Finland werd de kleine dribbelaar nog verkozen tot man van de match.

3 keer gelezen