België als "beste" Europese land naar EK

De Rode Duivels beginnen straks als “beste” Europese land aan het EK in Frankrijk. Op de FIFA-ranking van juni blijft België op de tweede plaats staan, na Argentinië en voor Colombia. Duitsland is het eerste Europese land na ons op de vierde plaats.

België bekleedt de tweede plaats op de ranking sinds begin april. Toen stootte vicewereldkampioen Argentinië ons van de eerste plaats. Sinds de publicatie van de vorige ranking begin mei, speelden de Rode Duivels twee vriendschappelijke wedstrijden. Vorige week zaterdag wonnen de Duivels met 1-2 van Zwitserland, woensdag geraakten ze thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Finland. Zondag oefent onze nationale ploeg nog een laatste keer voor het EK. In de uitzwaaiwedstrijd in het Koning Boudewijnstadion is Noorwegen de tegenstander.

Het EK zelf start voor België op 13 juni. In de groepsfase van het toernooi nemen de Rode Duivels het op tegen Italië, Ierland en Zweden. Op de nieuwe FIFA-ranking staan zij respectievelijk op plaatsen 12, 33 en 35.

Top 10 FIFA-ranking juni 2016:

 1. Argentinië
 2. België
 3. Colombia
 4. Duitsland
 5. Chili
 6. Spanje
 7. Brazilië
 8. Portugal
 9. Uruguay
 10. Oostenrijk

EK-tegenstanders België:

 • Italië: 12
 • Ierland: 33
 • Zweden: 35
8 keer gelezen