Lukaku redt Rode Duivels op het nippertje

De Rode Duivels hebben opnieuw niet kunnen winnen van Finland. In het Koning Boudewijnstadion leken onze landgenoten zelfs te gaan verliezen, maar in de slotminuten zorgde Romelu Lukaku voor de 1-1.

Voor het eerst sinds 2012 was het Koning Boudewijnstadion niet uitverkocht voor een match van de Rode Duivels. In zijn basisploeg zorgde bondscoach Marc Wilmots voor een kleine verrassing: Michy Batshuayi mocht starten in de spits, Origi kreeg de voorkeur op Mertens. De wedstrijd begon rustig. De Finnen mochten de bal rondspelen, maar voor de eerste kans van de match zorgden onze landgenoten. Een mooi uitgespeelde aanval van De Bruyne en Origi kwam tot bij Batshuayi, zijn schot week af en ging over.

De Belgen controleerden de wedstrijd en vooral Jan Vertonghen toonde zich zeer aanvalslustig. Met een lage en harde vrije trap zorgde hij bijna voor de openingsgoal, maar de Finse goalie Hradecky hield de bal uit zijn doel. De kansen bleven van Belgische makelij, maar scoren lukte niet. In het slot van de eerste helft voorkwam de Finse doelman de 1-0 na een kopbal van Fellaini en even later kopte Batshuayi op de paal.

Op de eerste kans van de Finnen was het wachten tot meteen na de pauze. Een schot van Eremenko ging net over het doel van Thibaut Courtois. Enkele minuten later kreeg Hämäläinen alle tijd en ruimte en hij tikte de 0-1 binnen. Boe-geroep vanuit de tribunes en Wilmots probeerde het dan maar met twee nieuwe gezichten: Christian Benteke en Dries Mertens.

De thuisploeg bleef voor het meeste gevaar zorgen via onder meer Fellaini, Benteke en Mertens, maar de bal wilde maar niet in doel. Dan maar Romelu Lukaku brengen, dacht Marc Wilmots die voor de match nog had gezegd om hem te laten rusten. En jawel, Big Rom deed het voor de Belgen: Dries Mertens pakte uit met een knap schot, de Finse doelman was bijna verrast, maar in de rebound kon Lukaku de bal makkelijk binnen duwen. 

Kansen bij de vleet dus voor de Rode Duivels, maar voor de zevende keer op rij kunnen zij niet winnen van Finland. Zondag volgt de laatste oefenmatch voor het EK. De tegenstander in het Koning Boudewijnstadion komt opnieuw vanuit Scandinavië: Noorwegen.