België geen favoriet bij de gokkantoren

Als we de gokkantoren mogen geloven, behoren de Rode Duivels niet tot het selecte groepje topfavorieten voor de EK-eindoverwinning. Usual suspects bij de bookies zijn Duitsland en Spanje, dit jaar vergezeld door gastland Frankrijk. 

Met de start van het Europees Kampioenschap in zicht lijken de bookmakers erg zeker van hun stuk. De beker gaat dit jaar naar gastland Frankrijk, drievoudig winnaar Duitsland of uittredend kampioen Spanje.

Zet je voor de start van het EK één euro in op het gastland dan krijg je bij een eindzege vier euro terug. Duitsland levert je iets meer op, met een notering van 5/1. Voor een Spaanse eindoverwinning krijg je gemiddeld zes keer je inzet terug.

Belgen outsider
Een eindzege van de Belgen levert je ongeveer twaalf keer je inzet op. We krijgen het gezelschap van Engeland en Italië, al zijn we tegen de Azzurri toch wel lichtjes favoriet als we de gokkantoren mogen geloven.

Grieken verrassen
Wil je echt grof geld verdienen met het EK dan kies je beter voor Noord-Ierland, Hongarije of Albanië. Een eindzege van de Noord-Ieren levert je 500 keer je inzet op en een plaatsje bij de laatste vier een tiende daarvan. De kans dat je huiswaarts keert zonder geld is natuurlijk wel een stuk groter.

Maar als we even teruggaan in de tijd, naar 2004 meer bepaald, gaf ook niemand de Grieken een kans. Voor één euro kreeg je er toen 150 terug. En dat in voetbal niets onmogelijk is werd bevestigd door Angelos Charisteas, die met een rake kopbal z'n ploeg de Europese titel bezorgde.

Een cliché die eerder dit jaar nog maar eens bevestigd werd door Leicester City. Voor elke ingezette euro  kregen gelukkige gokkers er 5000 terug.