Blessure houdt Keane niet van EK

Iers topscorer aller tijden Robbie Keane zal er op het EK toch bij zijn. Er waren twijfels over de fysieke paraatheid van de 35-jarige aanvaller, een kuitblessure hield hem enkele weken aan de kant. Keane liet zelf weten aan bondscoach Martin O'Neill dat hij fit raakt voor de start van het EK.

In Frankrijk nemen de Boys in Green het op 18 juni op tegen de Rode Duivels. Met Seamus Coleman (Everton), Jonathan Walters (Stoke City), Shane Long (Southampton) en Shay Given (Stoke City) beschikken ze over enkele spelers met de nodige Premier League-ervaring, al moeten ze het op grote toernooien vooral hebben van hun enthousiasme, trouwe aanhang en Robbie Keane.

De aanvaller trof in 143 wedstrijden met de nationale ploeg 67 keer raak en kroonde zich in 2004 tot Iers topschutter aller tijden. Hij kende zijn beste jaren bij Tottenham. Passages in Celtic, West Ham en Aston Villa brachten hem uiteindelijk naar de Verenigde Staten. Bij Los Angeles Galaxy lijkt hij z'n tweede jeugd gevonden te hebben, hij scoorde er maar liefst 82 keer in 120 wedstrijden.  

Van een perfecte voorbereiding kunnen de Ieren niet spreken. Dinsdagavond ging een oefenduel tegen Wit-Rusland met 1-2 verloren. Al waren het zeker niet de sterkste elf die O'Neill aan de aftrap bracht. 

Coffee with the lads @stequinn86 @jw8lters @sheazy81 #longy #shay #ireland #coybig

Een foto die is geplaatst door Robbie Keane (@robbiekeane) op

3 keer gelezen