EK-tip 6: Fandorp Lyon

Het EK is van start gegaan voor onze Rode Duivels. Met Italië, Ierland en Zweden op het programma kunnen ze jouw steun gebruiken. In aanloop naar het tornooi vind je hier dagelijks een tip terug waarmee je volledig in de stemming komt om te supporteren voor onze nationale ploeg.

Fandorp Lyon

Place Bellecour. Daar moet je als supporter ronddwalen voor de wedstrijd. Het feest begint vanaf 12u en als opwarming voor België - Italië kan je er terecht voor Spanje - Tsjechië en Ierland - Zweden op het grote scherm. Het is ook op die locatie dat de supporters zullen samenkomen om dan als één Duivel-blok naar het stadion te trekken. 1895, de supportersfederatie van de Rode Duivels, heeft voor een extra touch gezorgd met een supportsinitiatief. Je kan namelijk in het Parc des Hauteurs terecht voor een selfie op het hoogste punt van de stad!

UEFA EURO 2016 Fan Guide app

De app van de UEFA zit boordevol informatie voor alle supporters die naar Frankrijk reizen om hun land aan te moedigen. Naast het voetbalnieuws kan je er ook terecht voor leuke weetjes en adresjes in de speelsteden. Problemen met vervoer? Geen paniek. De app probeert u zo goed mogelijk bij te staan over de vervoersmogelijkheden naar het stadion en tussen de steden onderling.

Fandorp Bordeaux

Gedurende het gehele EK zal er op de Place des Quinconces in Bordeaux een groot fandorp opgesteld worden van 10 juni tot en met 10 juli. De locatie kan tot 62.000 mensen verwelkomen om er 52 wedstrijden live te volgen op het grote scherm van 160m². De toegang (12:00 – 01:00) tot de zone is bovendien volledig gratis en je kan er ook terecht voor allerlei randactiviteiten met ’s avonds optredens van tal van artiesten en dj’s.

Golf du Médoc Resort

Tijdens het EK verblijven de Rode Duivels in het luxueuze Golf du Médoc Resort. Het viersterrenhotel nabij Bordeaux biedt alle moderne comfort dat de Duivels nodig hebben om te schitteren in Frankrijk. Het hotel herbergt een fantastische spa en fitnesscenter en de Duivels die graag een balletje slaan zullen er zeker aan hun trekken komen. In 2014 werd de golfbaan verkozen tot beste van Frankrijk. 

Om geen last te hebben van opdringerige fans of pers, besliste de Belgische Voetbalbond het volledige complex af te huren. Probeer dus niet om zelf nog een kamer of suite te boeken, je zal van een kale reis thuiskomen. Trainen doen de Belgen in het Château du Haillan, het trainingscentrum van Girondins de Bordeaux. 

Stade Chaban-Delmas

De Rode Duivels verblijven tijdens het EK in het zuidelijke Bordeaux en zullen op 8 juni een welkomsttrainig houden in het Stade Chaban-Delmas. Op die manier heten de stad en 20.000 schoolkinderen onze nationale ploeg welkom. Nadien zullen de spelers hen even toespreken om op hun beurt hun dankbaarheid te uiten

Het voormalige stadion van het Franse Girondins de Bordeaux gaat al mee sinds 1924 en heeft al heel wat gloriemomenten mogen meemaken. Les Bordelais werden er zes keer kampioen en Brazilië won er de kleine finale van het WK ’38. De Rode Duivels speelden er 2-2 gelijk tegen Mexico in de groepsfase van het WK ’98. Onze huidige bondscoach Marc Wilmots vond er twee maal de weg naar de netten.

De Rode Duivels-app

Met deze applicatie kan je via jouw smartphone op de hoogte blijven van de uitslagen en laatste nieuwtjes van de Rode Duivels. Met de ‘Devil Snap’ neem je dagelijks een kijkje achter de schermen van onze nationale ploeg en na de wedstrijden kan je je stem uitbrengen voor jouw man van de match.

Download via http://app.belgianreddevils.be/

12 keer gelezen