Deze 4 Duivels spelen niet tegen Finland

Mousa Dembélé, Radja Nainggolan, Thomas Meunier en Yannick Carrasco zullen woensdag niet in actie komen tegen Finland. Dat maakte bondscoach Marc Wilmots bekend op zijn laatste persconferentie voor het oefenduel. Wie de verdediging vormt tegen de Finnen weten we wel al: “Vertonghen – Vermaelen – Denayer – Alderweireld. Dat wordt mijn defensie”, aldus Wilmots.

Een kleine twee weken voor het EK wil Marc Wilmots geen risico’s nemen met zijn spelers. “Radja en Yannick spelen zondag normaal gezien wel tegen Noorwegen.” Voor het oefenduel met Zwitserland maakte de bondscoach zijn volledige basisploeg – op een speler na – al een dag op voorhand bekend. Nu doet hij dat niet. “In vergelijking met het duel van afgelopen zaterdag zullen er wel enkele wijzigingen zijn. Zo zal Axel Witsel opnieuw op zijn vaste ‘zes’ staan.”

Wie de verdediging zal vormen tegen de Finnen, is wel al bekend. “Die bestaat in principe uit Toby Alderweireld, Jason Denayer, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen. Al weet je met de blessuregolf van de voorbije weken nooit.” De bondscoach bevestigde ook dat Dedryck Boyata definitief out is voor het EK. De verdediger van Celtic herviel maandag in zijn vorige hamstringblessure. 

 

4 keer gelezen