Dossier Rode Duivels

"Als trainer mij nodig heeft, zal ik klaar zijn"

De blessuregolf in de verdediging bij de Rode Duivels opent mogelijkheden voor enkele jongeren. Een van hen is Jordan Lukaku. De jongere broer van Romelu kreeg in de oefeninterland tegen Zwitserland al wat speelminuten en hoopt die ook te krijgen op het EK.

“Ik ben hard aan het werken”, vertelt Lukaku. “Ik denk ook wel dat de trainers blij zijn met mijn inzet en de progressie die ik maak op training. Als ik speelminuten krijg, zoals tegen Zwitserland, dan zal ik mezelf proberen tonen. Als de trainer mij nodig heeft op het EK, zal ik ervoor zorgen dat ik klaar ben.

Lukaku beleeft leuke tijden bij de nationale ploeg, maar heeft toch ook wat frustraties. Volgens hem krijgen hij en zijn broer niet de steun die anderen krijgen wanneer het minder goed gaat. “Romelu en ik worden sneller afgeschoten als we een mindere periode hebben. Dat vind ik hard. Tijdens het WK in Brazilië bijvoorbeeld. Ik zag dat mijn broer goed bezig was tijdens de voorbereiding. Op het WK zelf speelt hij een paar mindere wedstrijden en ineens zou hij er niets meer van kunnen. Ik vond het jammer dat hij die steun niet kreeg.”

Ondanks die frustraties voelt Jordan Lukaku zich goed bij de Rode Duivels. “Iedereen komt super goed met mekaar overeen. We zijn een echte vriendengroep.” Op sommige momenten voelt de jonge Lukaku zich wel nog een buitenbeentje binnen de groep. “Toen we de Hublot-fabriek bezochten, wilden de anderen iets kopen. Maar toen ik die prijzen hoorde, dacht ik van ‘wow, jij kan dat kopen?’”