Lombaerts out voor EK, Kabasele vervanger

Nicolas Lombaerts raakt niet op tijd fit voor het EK in Frankrijk. Dat heeft bondscoach Marc Wilmots bekend gemaakt. Christian Kabasele van Racing Genk vervangt hem in de selectie. Ook Dedryck Boyata is geblesseerd en zal er niet bij zijn op het EK. 

Nicolas Lombaerts trainde nog niet mee met de Rode Duivels. De verdediger van Zenit Sint-Petersburg kampte met een spierscheur en is nu definitef out voor het EK. Ook Dedryck Boyata moest vandaag de training verlaten, hij heeft nog steeds last van de hamstring.

Door de blessures van Lombaerts en Boyata komt Genk-verdediger Christian Kabasele bij de selectie. Voor Kabasele is het meteen z'n eerste selectie voor de Rode Duivels. Bondscoach Marc Wilmots zag eerder al verdedigers Vincent Kompany & Björn Engels uitvallen met een blessure. Hij nam ook al Laurent Ciman op in de selectie. 

Wilmots beschikte over een selectie van 24 spelers, daarvan moest er nog één afvallen. Door de blessures van Lombaerts & Boyata en de eerste selectie voor Kabasele zit Wilmots zo automatisch aan 23 spelers voor het EK.

De Genkenaar bedankte op zijn Instagram God voor de kans die hij krijgt om vijf jaar na zijn laatste jeugdinterland nog eens het shirt van de Rode Duivels te mogen aantrekken.

5 ans après , dieu me donne la chance de pouvoir reporter ce maillot #tousenfrance

Een foto die is geplaatst door Christian Kabasele (@pvck_27) op