MPH: "ik ben van mening veranderd"

Michel Preud’homme blijft nog één jaar trainer van Club Brugge. “In januari had ik beslist dat ik zou stoppen, maar verschillende aspecten hebben me van mening doen veranderen. Ten eerste de steun van het bestuur en de spelers. M’n kinderen wilden ook dat ik bleef & natuurlijk de enorme steun, dankbaarheid en zelfs liefde die ik kreeg van de achterban” zei Michel Preud’homme op een druk bijgewoonde persconferentie.

Voorzitter Bart Verhaeghe en trainer Michel Preud’homme kwamen zij en zij de perszaal binnen. “Michel is meer dan een trainer voor Club Brugge” begon voorzitter Verhaeghe. “Hij is één van ons, hij is familie. We zijn dan ook heel dankbaar en blij dat hij blijft.”

Preud’homme had in januari dus al beslist dat hij zou stoppen als trainer van Club Brugge, maar hij keerde dus op die beslissing terug. “De klik was toen Bart (Verhaeghe) en Vincent (Mannaert) zeiden dat ik ook eens mag genieten van mijn werk en van hetgeen ik heb opgebouwd en bereikt heb. Dat heb ik nog nooit gedaan, want meestal vertrek ik na een succes. Die woorden hebben veel indruk gemaakt op mij” zei Preud’homme

Coach naar Engels model

Preud’homme zal z’n trainersfunctie wel iets anders invullen dan voorheen. “Ik wordt coach naar het Engelse model. Ik zal wat meer afstand nemen, wat minder op het veld staan en bezig zijn met kleinere dingen. Dat wordt wel niet gemakkelijk voor mij, want ik laat niet makkelijk de controle los. Maar ik ben er zeker van dat mijn staf en Philippe Clement in het bijzonder daar klaar voor zijn. Philippe heeft ook de ambitie om hoofdcoach te worden, dus dit is een goede tussenstap.”

 “Toen ik in januari besliste om te stoppen dacht ik vooral aan mezelf. Maar er was veel positieve druk om te blijven, nu kan ik iets teruggeven. Het is voor mij vooral belangrijk dat ik opnieuw rust vind. Ik wil bijvoorbeeld opnieuw tijd hebben om te sporten. Want van slapen alleen geraak je niet volledig uitgerust. Ik wil gewoon meer tijd hebben voor de echt belangrijke zaken.”

Andere interesse

Preud’homme had het op z’n persconferentie ook over de interesse van andere ploegen. “Er waren informele contacten met Bordeaux. Maar dan moet ik wel alles opnieuw van nul opbouwen en als je al moe bent is dat niet de ideale situatie. Eigenlijk waren er maar twee opties: ofwel nog één jaar blijven bij Club Brugge, ofwel stoppen.”

Volgend seizoen staat Preud’homme dus gewoon langs de lijn in de Champions League. “We gaan genieten van die Champions League, dat is een goede evolutie voor de club, maar de twee nationale competities blijven het belangrijkste. Ik ben vooral blij dat de beslissing gevallen is. Nu kan ik eindelijk op vakantie.”