Preud'homme blijft coach bij Club Brugge

Na veel wikken en wegen heeft Michel Preud'homme dan toch beslist om aan te blijven als coach van Club Brugge. Dat maakte hij zelf bekend in een filmpje, waarin hij in het Brugs zegt: 'bluvn goan!'. De 57-jarige trainer bezorgde de West-Vlamingen twee weken geleden voor het eerst in elf jaar nog eens de landstitel, maar twijfelde over zijn toekomst bij de club.

Preud'homme blijft dus nog zeker één seizoen bij Club, dat maakte hij zelf bekend op de website van Club Brugge en op sociale media, met een filmpje. Daarin spreekt hij de supporters toe en zegt hij het volgende:

"Beste supporters, ik heb een beslissing genomen. Dat heeft misschien een beetje lang geduurd maar beter goed nadenken en de juiste beslissing nemen. Voila, je reste avec vous. En nu: bluvn goan!"

Preud'homme heeft dus toch beslist om door te gaan en blauw-zwart zo ook in de Champions League te coachen.

Hij heeft nog een contract tot juni 2019 bij Club Brugge, maar het is nog niet duidelijk of hij de komende drie seizoenen aanblijft als hoofdcoach.

Langverwachte bekroning
Preud'homme leidde Club afgelopen seizoen naar de veertiende landstitel in de clubgeschiedenis, de allereerste sinds 2005. De ex-trainer van onder meer Standard, AA Gent en FC Twente streek in september 2013 neer als T1 bij Club Brugge als opvolger van de Spanjaard Juan Carlos Garrido.

In zijn derde seizoen bij Club Brugge zorgde de voormalige doelman voor de langverwachte bekroning, net zoals bij Standard in 2008. Toen pakten de Rouches onder zijn leiding na 25 jaar nog eens de landstitel. Vorig jaar pakte Blauw-Zwart ook de beker, in deze editie verloren ze de finale van Standard.

Trainer van het jaar
MPH werd onlangs op het Gala van de Profvoetballer nog tot Trainer van het Jaar gekroond. "Ik moet het voor mezelf nog uitmaken en wil de juiste beslissing nemen. Mocht ik wat jonger zijn dan was er geen enkel probleem. Dan bleef ik bij Club Brugge. Nu wacht ik nog wat af", klonk het toen over zijn eigen toekomst.

Wellicht was ook de lokroep van de groepsfase van de Champions League - waar Club rechtstreeks voor geplaatst is - te groot, Preud'homme zit dus ook volgend seizoen op de Brugse trainersbank.