Genk na 5-1 winst toch Europa in

Bekijk het verslag vanaf 32:00

De allerlaatste wedstrijd van het seizoen 2015-2016 zou beslissen over het laatste Europese ticket voor de tweede voorronde van de Europa League. Charleroi had de heenwedstrijd met 2-0 gewonnen en dus had Racing Genk iets goed te maken.

De Genkenaars startten scherp en kregen na een drietal minuten al meteen een grote kans via Karelis. Die verslikte zichzelf in de bal en kreeg hem niet voorbij doelman Penneteau. Halfweg de eerste helft brak de wedstrijd volledig open toen Samatta sneller was op een slechte terugspeelbal van François en doelman Penneteau de doorgebroken spits onderuit schoof. Penalty en rood voor Penneteau. De uitgelezen kans voor Genk om Charleroi onder druk te zetten. Karelis stuurde de ingevallen doelman Mandanda naar de verkeer hoek en platste de 1-0 netjes binnen.

De openingstreffer was het begin van een heus offensief van Genk en die aanvalslust werd al snel beloond. In de 27ste minuut schoot Samatta de 2-0 van dichtbij binnen en zo was de achterstand van Genk uitgewist. Bij Charleroi loopt weliswaar de Gouden Stier, Jeremy Perbet, rond. Eén keer kwam Charleroi onder de druk uit en dat was genoeg voor topschutter Perbet om de onverwachte 2-1 te scoren. De Cristal Arena werd even muisstil en Genk moest opnieuw op zoek naar twee doelpunten. Net voor de rust leefde het thuispubliek opnieuw op toen rechtsachter Sandy Walsh met zijn schot doelman Mandanda verschalkte. Genk ging met een 3-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft was het even wachten op echt doelgevaar. Genk wachtte rustig af tegen de tien man van Charleroi tot het een gaatje vond en daarvoor was spits Karelis de ideale man. In de 56 ste minuut bevrijdde hij Cristal Arena met zijn tweede van de namiddag en zette hij Genk virtueel op weg naar Europa. Bij Charleroi moesten ze lijdzaam toekijken hoe de kelk tot op de bodem geleegd werd. Alweer Karelis zette in de 71ste minuut de 5-1 eindstand op het bord. Een hattrick voor de Griek.

Dankzij de ruime winst mag Genk zich nu opmaken op de tweede voorronde van de Europa League Op 16 juli al staat hun heenwedstrijd op het programma.

2 keer bekeken