Real Madrid wint UCL na penalty's

Real Madrid heeft de finale van de Champions League gewonnen. Het had daar wel strafschoppen voor nodig, nadat zowel de Koninklijke als Atlético Madrid na 120 minuten elk één keer gescoord. Ramos zette Real vroeg op voorsprong, maar Carrasco bracht Atlético terug tot leven. Een eerste Champions League zat er niet in voor Los Colchoneros. Juanfran miste in de penaltyreeks, Ronaldo zette de beslissende elfmeter om.

De Koninklijke greep zijn rood-witte stadsgenoten meteen bij de keel. Al na vijf minuten mocht Atlético de voetbalgoden danken. Benzema devieerde een vrijschop van Bale centraal binnen het kader. Oblak hield met een beenveeg de nul. Bij de volgende stilstaande fase was het wel raak. Een vrije trap van Kroos werd verlengd tot bij Ramos, die de openingstreffer – weliswaar vanuit buitenspel – voorbij Oblak in doel tikte. Atlético geraakte niet in zijn vertrouwde counterspel en dook zelden op in het vijandige zestienmetergebied. Eén keer loodste Gabi Griezmann door de buitenspelval. De Fransman nam de bal meteen op de slof. Navas pareerde het schot op spectaculaire wijze, maar Griezmann werd eerder al afgevlagd voor buitenspel.

Carrasco schittert

Na de pauze gooide Simeone het roer om. De Argentijn gooide onze landgenoot Carrasco in de strijd en koos voor meer aanvalsdrift. Bij het begin van de tweede helft kreeg Atlético wel de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Pepe haakte Torres in het strafschopgebied, ref Clattenburg wees onverbiddelijk naar de stip. Griezmann knalde de elfmeter snoeihard tegen de lat. Aan de overkant zag Real Carvajal geblesseerd uitvallen. De flankverdediger ging in tranen van het veld. Een kwartier voor tijd was het moment de gloire van Carrasco aangebroken. Juanfran snelde de rechterflank af en verstuurde de perfecte voorzet naar de tweede paal, waar de Rode Duivel de gelijkmaker binnentrapte en verlengingen uit de brand sleepte.

Carrasco is daarmee de eerste Belg ooit die scoorde in de finale van de Europacup I/Champions League. Hij sprintte meteen naar zijn vriendin Noémie Happart – Miss België 2013 – en trakteerde haar op een flinke smakkerd. Ook in de verlengingen liet Carrasco zich opmerken. De flankaanvaller dribbelde naar hartenlust – en deed zelfs een Zidane-beweging voor de neus van de coach van Real Madrid – maar zag zijn schoten geblokt door Ramos en Pepe. In de absolute slotfase vonden er nog twee hete standjes plaats voor het doel van Oblak, maar de rood-witte muur barstte niet. Strafschoppen moesten de beslissing brengen.

Elfde eindzege

In die penaltyreeks zetten Griezmann, Gabi en Saul namens Atlético Madrid hun strafschop om. Juanfran trapte zijn elfmeter tegen paal. De vijf strafschopnemers van Real Madrid - Vazquez, Marcelo, Bale, Ramos en Ronaldo - zetten hun elfmeter wel om. Ronaldo joeg uiteindelijk de winnende treffer hard tegen de touwen. Real Madrid wint zo voor de elfde keer de beker met de grote oren.