"Eerste helft was zéér moeilijk"

Jan Vertonghen beleefde zaterdagmiddag geen al te aangename eerste helft tegen de Zwitsers. De verdediger liet zich samen met Eden Hazard al te makkelijk uitspelen door Lang en Shaqiri, waaruit het Zwitsers doelpunt volgde.

“De eerste helft was zeer moeilijk. Zij gebruikten hun backs en buitenspelers zeer goed, waar wij heel wat moeite mee hadden. In de tweede helft kwamen wij beter in ons spel. Het was een goede ploeg: een stug team, met heel wat klassespelers. Het duurde misschien wat lang, maar we hebben wel een antwoord gevonden op hun spel.”

Vooral met snelheidsduivel Shaqiri had Vertonghen zijn handen vol. “Shaqiri trok heel veel naar binnen. De vraag was of we man op man zouden spelen en hoe we dan de Zwitserse rechtsback zouden opvangen. Tijdens de rust hebben we duidelijke afspraken gemaakt: in de tweede helft moest ik die rechtsback opvangen. Eigenlijk kan je dit oplossen op het veld, maar soms gaat het iets te snel. Deze wedstrijd dienen om de oplossingen te vinden voor dat soort problemen.”