Ciman of Witsel als rechtsachter

Marc Wilmots heeft zijn ploeg voor tegen Zwitserland bijna volledig in zijn hoofd. De enige knoop die hij nog moet doorhakken is die van de rechtsachter. “Ik twijfel nog tussen Laurent Ciman en Axel Witsel.”

Laurent Ciman werd deze week nog opgeroepen bij de selectie door de blessuregolf in de verdediging van de Duivels. Wilmots trainde bijna een hele week met hem als rechtsachter, maar de bondscoach wil in het oefenduel met Zwitserland misschien iets anders uitproberen. "Ik ben ervan overtuigd dat Witsel rechts achteraan kan spelen. Dat wordt normaal gezien niet zijn positie op het EK, maar je weet nooit wat er nog gebeurt."

Voor de andere posities heeft Marc Wilmots zijn basisspelers al in zijn hoofd. Goed nieuws is er voor Dries Mertens, die mag starten tegen de Zwitsers. Divock Origi begint op de bank. "Divock heeft een snelle revalidatie gehad, maar kreeg na de Europa League-finale een beetje vocht in de enkel, waarna hij een terugval kende. Met zijn enkel gaat nu wel goed vooruit, de laatste drie dagen is er niets meer aan de hand."

Deze spelers starten zaterdag in het oefenduel tegen Zwitserland:

  • Courtois
  • Ciman/Witsel – Alderweireld – Vermaelen – Vertonghen
  • Fellaini – De Bruyne – Dembélé
  • Mertens – Lukaku - Hazard

U kan de wedstrijd Zwitserland - België zaterdag live volgen bij VTM vanaf 15u45.

 

 

 

3 keer gelezen