Wilmots uit kritiek op ticketbeleid KBVB

Bondscoach Marc Wilmots neemt het ticketbeleid van de Belgische voetbalbond op de korrel. Op zijn laatste persconferentie voor het oefenduel tegen Zwitserland uitte hij heel wat kritiek op de KBVB: “Ze denken vooral aan het geld, terwijl voetbal op de eerste plaats een feest voor iedereen moet zijn.”

Aanleiding van zijn uitspraken is het feit dat de oefenmatchen tegen Finland (01/06) en Noorwegen (05/06) nog niet zijn uitverkocht. Dat was bij de vorige interlands – EK-kwalificatiewedstrijden inbegrepen – wel het geval. Volgens Marc Wilmots komt dat doordat de ticketprijzen te hoog zijn. "Bij de voetbalbond zeggen ze dat ik mij daar niet mee moet moeien, maar ik denk dat ik toch mijn mening mag geven. De prijzen zijn gewoon te hoog. Ze denken vooral aan geld, terwijl het op de eerste plaats een feest voor iedereen zou moeten zijn"

Tickets voor de matchen tegen Finland en Noorwegen kosten minstens dertig euro. De KBVB wachtte niet met een reactie en relativeert de uithaal van de bondscoach. "De prijszetting is dezelfde als in de laatste twee jaar", vertelde business director Bob Madou, die meteen ook een mogelijke verklaring gaf voor de mindere belangstelling bij het publiek. "We spelen twee wedstrijden in één week tegen soortgelijke tegenstanders en dat is op zich niet zo normaal. Twee jaar geleden oefenden we bovendien een keer in Genk en dat stadion is een pak kleiner."

Even later kwam de KBVB in een mededeling met de officiële cijfers op de proppen. Momenteel zijn er voor België-Finland 23.480 toeschouwers en voor België-Noorwegen 28.674. "De ticketcategorieën voor deze matchen zijn dezelfde als de laatste vier jaar, namelijk 30 euro, 55 euro, 65 euro en 80 euro. Er zijn voor beide matchen 26.700 tickets (60% stadioncapaciteit) beschikbaar aan 30 euro", klinkt het bij de bond. "Vele supporters kiezen één van de twee wedstrijden in dezelfde week. We zijn ervan overtuigd dat er nog heel wat tickets zullen aangekocht worden in de dagen voor de wedstrijden. Tickets zijn nog online te koop tot 17u op matchdag voor België-Finland en tot 12u op matchdag voor België-Noorwegen."

 

3 keer gelezen