Charleroi op weg naar Europa

In de eerste van twee barragewedstrijden voor Europees voetbal en met name een plaats in de tweede voorronde van de Europa League ontving Charleroi donderdagavond de bezoekers uit Genk. De winnaar van Play-Off 2 tegen de vierde uit Play-Off 1.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan hun voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Op het kwartier brak de wedstrijd dan echt open toen Ndongala doordrong in de zestien en Kebano de Charleroi-aanvaller neerhaalde. Penalty en de uitgelezen kans voor Charleroi om op voorsprong te komen. Ninis zette zich achter de bal, maar scoren deed hij niet. Met een goede beenreflex hield Genk-doelman Bizot de strafschop tegen. De Zebra’s leken even aangedaan en De Camargo kreeg een goede kopkans, maar die ging hoog over. Naar het einde van de eerste helft was het opnieuw Charleroi dat het uitdrukkelijkst op zoek ging naar een doelpunt en dat ook vond. In de 43ste minuut zette Baby in de draai de 1-0 op het bord.

Na de pauze ging Charleroi meteen door op zijn elan en in de 50ste minuut was er de onvermijdelijke Jeremy Perbet. De Gouden Stier van het seizoen 2015-2016 had zijn 23ste doelpunt van het seizoen slechts binnen te lopen. Het vertrouwen viel helemaal weg bij Genk en de vermoeidheid leek ook toe te slaan. Charleroi bleef de wedstrijd controleren. Coach Peter Maes bracht goudhaantje Bailey nog in, maar ook hij kon het tij niet meer keren voor Genk.

Dankzij de 2-0 winst gaat Charleroi met een uitstekende uitgangspositie de tweede barragewedstrijd in. Die wordt op zondag 29 mei om 14u30 gespeeld in Genk.