Wullaert verliest Champions League

De Belgische voetbalster Tessa Wullaert heeft met haar ploeg Wolfsburg de finale van de Champions League verloren tegen Olympique Lyon na penalty’s. Met een assist had ze nog wel haar aandeel in de comeback van Wolfsburg.

De Red Flame startte op de bank bij Wolfsburg en zag haar ploeg slecht aan de wedstrijd beginnen. Na twaalf minuten kwam Olympique Lyon via Ada Hegerberg. De Noorse aanvalster rondde een knappe aanval langs de flank rustig af. De Fransen domineerde in de eerste helft en de statistieken met zes kansen voor Lyon tegen één voor Wolfsburg.

In de tweede helft kwam Wolfsburg er nog altijd moeilijk uit, maar Tessa Wullaert zorgde met haar invalbeurt voor de ommekeer. In de 73ste minuut kwam de Red Flame het veld op en zorgde ze meteen voor dreiging met enkele goede acties. Met een perfect assist zette ze haar ploegmaat Popp op weg naar de 1-1 gelijkmaker.

De wedstrijd ging de verlengingen in, maar daar konden geen van beide ploegen nog een vuist maken. Strafschoppen zouden over de Champions League-finale bij de vrouwen beslissen, maar daar kwam Wullaert niet meer in actie. Wolfsburg begon uitstekend toen doelvrouw Schult de eerste penalty stopte. Uiteindelijk liep het nog mis toen Wolfsburg-speelster Fischer en Bussaglia hun penalty misten en Kumagai vor Lyon de beslissende penalty binnen trapte en Lyon de Champions League bij de vrouwen bezorgde.