Kan Atlético eerste UCL winnen?

Atlético Madrid staat zaterdag in de finale van de Champions League tegenover stadsgenoot Real Madrid. Atlético kan voor de eerste keer de Champions League winnen. Twee jaar geleden verloor het de finale van de Champions League, ook tegen Real Madrid, met 4-1.

“Het is een droom in de finale van de Champions League te staan” zegt Atlético-spits Antoine Griezmann, al goed voor 7 doelpunten in deze campagne. “Ik weet dat er veel verwacht wordt, maar daar wil ik niet teveel aan denken. Gewoon verder doen zoals we bezig zijn.”

Atlético schakelde achtereenvolgens PSV, Barcelona & Bayern München uit om in de finale te geraken. Ook Rode Duivel Yannick Carrasco speelde een belangrijke rol in de Champions League-campagne van Atlético. “Als kind droomde ik ervan om de finale te spelen. Ze ook nog winnen zou het allermooiste zijn” aldus de Rode Duivel.

Over de manier van spelen van Atlético is al veel gezegd. Volgens sommigen speelt Atlético op een agressieve manier, maar coach Diego Simeone is het daar niet mee eens. “Wij spelen een vernieuwend soort voetbal. Als je op drie jaar tijd tien nieuwe spelers moet inpassen en van finale naar finale gaat, dan is dat fantastisch” aldus Simeone.