Ronaldo: "Ben 100% tegen de finale"

Zaterdag neemt Real Madrid het in de finale van de Champions League op tegen stadsrivaal Atlético Madrid. Superster Cristiano Ronaldo stelt de Real-supporters alvast gerust. “Ik had een probleem op training, maar ik ben straks weer 100%.” Real kan de Champions League voor de 11e in z’n geschiedenis winnen, een absoluut record.

Cristiano Ronaldo was dé man in deze Champions League-campagne voor Real Madrid. Hij scoorde maar liefst 16 keer voor de Koninklijke. Dat is voorlopig één doelpunt minder dan z’n eigen record uit 2014. Toen scoorde Ronaldo 17 keer, waaronder in de finale tegen… Atlético Madrid. “Het belangrijkste is dat we winnen, of dat nu met of zonder een goal van Cristiano is” zei Ronaldo. “Als we winnen, winnen we allemaal samen. Alles voor Real Madrid.”

“We weten dat Atlético een moeilijke tegenstander is” klinkt het bij Gareth Bale & Toni Kroos. “Maar we hebben vertrouwen en we beginnen aan de wedstrijd met de intentie om te winnen” zegt Bale. Ook over coach Zidane hebben Ronaldo & Bale iets te zeggen. “Sinds hij gekomen is, heeft hij fantastisch werd geleverd” zei Ronaldo. “Ik hoop dat hij z’n eerste Champions League als trainer kan winnen.”