Wint Tessa Wullaert de UCL?

Tessa Wullaert kan donderdagavond geschiedenis schrijven. Met haar club Wolfsburg speelt ze de finale van de Champions League tegen het Franse Lyon. Eerder dit seizoen won ze ook al de Duitse beker en met de Red Flames staat de aanvalster op een zucht van de EK-kwalificatie. 

Wullaert ruilde in 2015 Standard in voor de Duitse topclub. In haar laatste seizoen in België pakte ze de titel in de BeNeLeague en werd ze met achttien doelpunten topschutter. Ze werd voor die goeie prestaties beloond met de Sparkle, de vrouwelijke tegenhanger van de Gouden Schoen. 

Dit seizoen verloopt het moeizamer. Wullaert zit door de zware concurrentie vaker op de bank dan haar lief is. De eerste maanden had ze het naar eigen zeggen niet gemakkelijk met de trainingsintensiviteit en het hoge ritme van ploeg en ploegmaats. Ze kwam dit seizoen dan ook nog maar vijf keer tot scoren.

Bij de Red Flames loopt het een pak vlotter. Dit jaar kroonde ze zich tot topschutter aller tijden bij de nationale vrouwenploeg. Met 28 doelpunten uit 41 wedstrijden is ze de meest doeltreffende Duivelin ooit.

Na Femke Maes in 2009 met Duisburg, kan ze de tweede Belgische voetbalster worden die de Beker met de Grote Oren in de lucht mag steken.