Blessuregolf bij verdedigers Duivels

Ze vallen als vliegen, de verdedigers van de Rode Duivels. Tegen Zwitserland kan Marc Wilmots geen beroep doen op Nicolas Lombaerts, Thomas Meunier, Dedryck Boyata en Jason Denayer.  

Boyata is bijna hersteld van zijn blessure, maar de bondscoach wil geen risico's nemen tegen Zwitserland. Meunier en Lombaerts kampen met een spierscheur. Vooral Nicolas Lombaerts baart de bondscoach zorgen. "Zijn kwetsuur evolueert niet goed en dat bevalt me niet. Mogelijk kan hij pas volgende week woensdag opnieuw aansluiten." Denayer speelt donderdagavond nog de bekerfinale in Turkije en sluit later aan bij de groep. 

Witsel rechtsback?
Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Laurent Ciman en Jordan Lukaku zijn wel fit. Op training oefende de bondscoach met Alderweireld - Vermaelen centraal en Ciman - Vertonghen op de backposities. Wilmots probeerde het zelfs even met Axel Witsel op de rechtsachter. Op de bank zit dus slechts één fitte verdediger: Jordan Lukaku. Extra blessures in het defensieve compartiment kan de bondscoach tegen Zwitserland dan ook missen als de pest.    

3 keer bekeken